Hoe duurzaam is FMME?

Hoe duurzaam is FMME?

Sustainability, het lijkt wel een mode woord. Ieder bedrijf is zich de laatste 10 jaar bewust van de eigen bijdrage aan een betere wereld. Maar hoe ver wil je gaan als merk? Wij willen graag de extra stap zetten. En het is een 'on going' proces, waarbij er geen limit is aan wat je kan verbeteren. Dat geld voor kantoor in Nederland, maar zeker ook voor het atelier waarmee we werken.

Al onze producten worden geproduceerd in India bij onze producent met wie we nu ruim 8 jaar samenwerken. We bezoeken het atelier een aantal keer per jaar. Zo zijn we met eigen ogen getuige van de groei en de ontwikkeling van het bedrijf waarmee we zo nauw samenwerken. We voelen ons erg verbonden en willen je, niet zonder trots, laten weten waar wij, mede dankzij hen, met FMME. voor kunnen staan.

 

Female First

In India zijn er veel vrouwen die niet de kans hebben gehad om vaardigheden te leren waarmee zij een goede baan kunnen vinden. Het atelier biedt hen de kans om trainingen te volgen om zo vaardigheden te ontwikkelen. Zo kunnen deze vrouwen werken aan hun toekomst, zichzelf en hun gezin. Alleenstaande ouders ontvangen bovendien extra ondersteuning, zo wordt er wat zorg uit handen genomen. Zo kunnen zij verschillende trainingen volgen over voeding, finance en kunnen zij gebruik maken van gratis kinderopvang.

SA 8000 Certificering 

Onze producent heeft een SA8000 certificering. Dit is een internationaal certificaat dat je alleen kan krijgen wanneer je als bedrijf voldoet aan de gestelde sociale en milieuvriendelijke voorwaarden. Dit betekent dat zij een sociaal aanvaardbare werkplek hebben ontwikkeld met genoeg kansen voor werknemers om zichzelf te ontwikkelen. Zij houden zich bewust bezig met de impact op het milieu door middel van activiteiten met werknemers, partners en leveranciers. Lees hier meer over het SA8000 certificaat.

 

Groene energie

Wij zijn erg trots dat ons atelier de enige leren producten atelier ter wereld is dat 100% op zonne-energie draait! Daarnaast maken zij gebruik van een nieuwe techniek om regenwater op te vangen, zodat er tijdens het productieproces optimaal gebruik gemaakt wordt van water. Ook wordt er extra aandacht besteed aan waste management, wat betekent dat al het tijdens de productie vrijgekomen restafval een milieuvriendelijke manier wordt vernietigd.

 

Transport

Elk seizoen doen wij ons best om alle producten per boot te verschepen, omdat dit een lagere impact heeft op het milieu dan weg- of luchtverkeer. Het kan weleens voorkomen dat, vanwege een verlate levering, de producten toch via het vliegtuig verscheept moeten worden. Om dit te voorkomen zijn wij altijd bezig met het nog scherper plannen en communiceren, zodat alle producten tijdig met de boot verscheept kunnen worden.

 

Duurzaam geverfd leer

Het leer dat wij gebruiken voor al onze tassen, portemonnees en accessoires wordt op een innovatieve manier geverfd, waardoor het vuil wat hierbij vrij kan komen wordt omgezet van liquide tot een vaste vorm. Hiermee wordt voorkomen dat het restafval in de grond sijpelt, waardoor bodemvervuiling plaatsvindt. Door het restafval om te zetten in vaste vorm kan dit gemakkelijk opgevangen worden, waarna het lokaal kan worden vernietigd.

 

Social sustainability

Naast een lagere impact op het milieu, is het natuurlijk heel belangrijk dat alle ambachtslieden in ons atelier onder goede omstandigheden werken voor een eerlijk loon. Naast een eerlijk loon en een goede werkomgeving, hebben de ambachtslieden ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijgen ze jaarlijkse bonussen gebaseerd op hun prestaties, bouwen zij pensioen op en wordt accommodatie verzorgd voor werknemers die een grote afstand moeten reizen naar hun werk. Daarnaast worden er regelmatig trainingen en workshops gegeven, waarin werknemers hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en is er transport vanuit het productie bedrijf om de werknemers naar en van de werkplek naar de stad te vervoeren.

We zijn ontzettend trots op de samenwerking en het vertrouwen wat wij als bedrijven in elkaar hebben. Duurzaamheid is bij uitstek een 'on going proces'. We verhuegen ons op de volgende stappen die we kunnen zetten om bij te dragen aan een mooiere wereld.