Duurzame laptoptassen

Een leren tas is een duurzame investering. Iets om je aan te hechten en waar je de komende jaren veel plezier van moet hebben.

Een betere wereld

Wat ons betreft kan je echt pleziervan iets hebben als je erop kan vertrouwen dat het met hart voor mens en milieu ingemaakt. Wanneer het hele verhaal klopt. Niet alleen het model, de features en de draagbaarheid maar ook het deel achter de schermen.

Sinds 2011 werken we met veel plezier samen met hetzelfde atelier in India. We bezoeken onze producent met grote regelmaat (en zij komen ook bij ons langs op kantoor) zodat we met eigen ogen getuige zijn van de groei en de ontwikkeling van dit bedrijf. We voelen ons verbonden en willen je niet zonder trots, laten weten waar wij, mede dankzij hen, met FMME. voor kunnen staan. 

Groene energie

Uniek is dat ‘ons’ atelier het enige leeratelier ter wereld is dat 100% op zonne-energie draait! Er wordt veel gekeken naar processen die bijdragen aan een beter milieu. Zo maken ze ook gebruik van een nieuwe techniek om regenwater op te vangen waardoor er tijdens het productieproces optimaal gebruik wordt gemaakt van water. Er is bovendien een speciale afdeling met focus op waste management, wat betekent dat al het tijdens de productie vrijgekomen restafval een milieuvriendelijke manier wordt vernietigd.

Duurzaam geverfd leer

Het leer dat wij gebruiken voor al onze tassen, portemonnees en accessoires komt van LWG gecertificeerde looiers. Het leer is een rest product uit de voedsel industrie. Dit leer wordt op een innovatieve manier geverfd, waardoor het vuil wat hierbij vrij kan komen wordt omgezet van liquide tot een vaste vorm. Hiermee wordt voorkomen dat het restafval in de grond sijpelt, waardoor bodemvervuiling plaatsvindt. Door het restafval om te zetten in vaste vorm kan dit gemakkelijk opgevangen worden, waarna het lokaal kan worden vernietigd. 

Social sustainability & BSCI Certificering 

Onze producent heeft een BBSCI certificering. Dit betekent dat zij een sociaal aanvaardbare werkplek hebben zijn met genoeg kansen voor werknemers om zichzelf te ontwikkelen. Naast een eerlijk loon en een goede werkomgeving, hebben de ambachtslieden ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijgen ze jaarlijkse bonussen gebaseerd op hun prestaties, bouwen zij pensioen op en wordt accommodatie verzorgd voor werknemers die een grote afstand moeten reizen naar hun werk. Daarnaast worden er regelmatig trainingen en workshops gegeven, waarin werknemers hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en zijn er eigen bussen voor transport van en naar de stad.

Female First

In India zijn er veel vrouwen die niet de kans hebben gehad om vaardigheden te leren waarmee zij een goede baan kunnen vinden. Het atelier biedt hen de kans om trainingen te volgen om zo vaardigheden te ontwikkelen. Zo kunnen deze vrouwen werken aan hun toekomst, zichzelf en hun gezin. Alleenstaande ouders ontvangen bovendien extra ondersteuning, op die manier wordt er zorg uit handen genomen. Zo kunnen zij verschillende trainingen volgen over voeding en financiën, daarnaast is er een gratis kinderopvang waar gebruik van kan worden gemaakt.  

Transport

Elk seizoen doen wij ons best om alle producten per boot te verschepen, omdat dit een lagere impact heeft op het milieu dan weg- of luchtverkeer. Het kan weleens voorkomen dat, vanwege een verlate levering, de producten toch per vliegtuig verscheept moeten worden. Om dit te voorkomen zijn wij altijd bezig met het nog scherper plannen en communiceren, zodat alle producten tijdig met de boot verscheept kunnen worden.

We zijn ontzettend trots op de samenwerking en het vertrouwen wat wij als bedrijven in elkaar hebben. Duurzaamheid is bij uitstek een 'ongoing process'. We verheugen ons op de volgende stappen die we kunnen zetten om bij te dragen aan een mooiere wereld. 

Wil je meer informatie, of heb je ideeën, tips of vragen? Neem contact met ons.