De materialen en Verzorging van het leer

De Materialen

FMME. kiest haar leder zorgvuldig; een rijke kwaliteit leer die toch licht is van gewicht. Ons rundleer voldoet aan alle Europese regelgeving en is afkomstig uit Italië en India en is gewonnen en gelooid volgens de  richtlijnen van 'The Leather working Group'. Het leer is een bijproduct uit de voedselindustrie. Hieronder de vier verschillende leernamen die FMME hanteert

Croco

Croco is een rijk rundleder met een croco inprint en dankt zijn klassieke look en feel aan het Oil Buff pull up leer waarvan het is gemaakt. Krasjes kan je wegpoetsen met een droge doek. Verzorg en bescherm het leer met speciale olie of wax voor aniline leder. Een normale leerverzorging kan het leer afdekken en verstikken. Kies voor de verzorging voor de Sahpire Oiled Leather care (je vind de verzorging bij 'Care' op deze site).

Grain

Dit zwarte grain rundleder is afkomstig uit Italië en is voorzien van een pigmentatie laag. Spray het voor gebruik in met een beschermend product en herhaal dit met enige regelmaat (eens per 3 maanden is ideaal). Vlekken kunnen worden verwijderd met een licht vochtige doek.

Nature

Dit rundleder is afkomstig uit Italië en heeft een open structuur en heel natuurlijke look en feel. Het leer is gelooid met natuurlijke materialen. Spray het voor gebruik in met een beschermend product en herhaal dit met enige regelmaat (eens per 3 maanden is ideaal).

Classic leer

Het Classic leer van FMME. is een klassieke leersoort met een strakke look en feel. Dit leer heeft een gesloten structuur en heeft minder bescherming nodig dan een poreuze leersoort. Behandel de tas voor het eerste gebruik met een generieke kleurloze spray.  Vuil veeg je gemakkelijk weg met een licht vochtige doek.

De Signature lining

In alle FMME. accessoires  zit de kenmerkende, ‘pink latté’-voering. De garantie op ‘instant happiness’ wanneer je de tas open ritst. En over ritsen gesproken: FMME. gebruikt de beste, soepelste ritsen die op de markt verkrijgbaar zijn. De 'corn theet' zipper. De ‘tanden’ van de rits zijn wat breder, zwaarder en beter afgewerkt voor een verzorgde uitstraling en heerlijke rits 'swoesj'. En dat merk je. Iets zo simpel als ritsen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Taking Care

Een leren accessoire is je investering waard. Zeker wanneer deze met liefde en zorg ontworpen en (hand)gemaakt is. Verzorg jouw accessoire goed voor jarenlang plezier. Behandel het voor gebruik met een passende bescherming en herhaal dit iedere 3 maanden. Omdat leer een natuurproduct is, heeft ieder FMME.-item een eigen unieke look en feel. Kijk bij Care bovenaan de website en ontdek hoe je jouw leer het best kan verzorgen.

Bel ons op 070-3458823 of mail ons naar info@fmme.com. alsjeblieft.