Ons leer en de verzorging

De Materialen

Leer is ontzettend duurzaam, het gaat vele jaren mee en wordt in gebruik alleen maar mooier. Wij selecteren ons leer zorgvuldig bij looiers uit ItaIië en India die zijn aangesloten bij de LWG, The Leather Working Group. Het leer dat wij gebruiken is een bij-product uit de voedsel industrie, en verantwoord gelooid met hart voor mens, milieu en de toekomst. Meer weten? Bekijk hier waar deze non profit organisatie voor staat.

Een duurzame investering

Een leren accessoire is je investering waard. Zeker wanneer deze met liefde en zorg ontworpen en (hand)gemaakt is. Verzorg jouw accessoire dus goed voor jarenlang plezier. Behandel het, indien nodig, voor gebruik met een passende bescherming en herhaal dit iedere 2 tot 3 maanden. Dankzij deze eerlijke en duurzame natuurlijke basis heeft ieder FMME.-item een eigen unieke look en feel. Ontdek hier hoe je het leer van jouw keuze het best kan verzorgen.

Hoe verzorg ik het Croco leer van FMME.

Onze Croco is een rijk rundleder met een croco inprint en dankt zijn klassieke look en feel aan het 'Oil Buff pull up leer' waarvan het is gemaakt. Krasjes kan je wegpoetsen met een droge doek. Verzorg en bescherm het leer met speciale olie of wax voor aniline leder. Een normale leerverzorging kan het leer afdekken en verstikken. Kies voor de verzorging voor de Sahpire Oiled Leather care. Wij bieden deze ook aan via onze webshop, je vind de link naar de kleurloze verzorging hier. Heb je je accessoire een  beetje verwaarloosd en is de kleur (op hoekjes) echt minder? Ga dan voor de gekleurde variant.

Hoe verzorging het Nature leer van FMME.

Dit rundleder heeft een open structuur en heel natuurlijke look en feel. Door de poreuze structuur is het exxtra belangrijk dit leer voor gebruik goed te behandelen met een beschermende en verzorgende leerspray. Blijf de tas iedere 2 tot 3 maanden hiermee behandelen. Wij hebben onze eigen 'Pretty Protector' spray die bij uitstek geschikt is voor dit leer. Wanneer je de tas op deze website hebt gekocht, dan hebben wij haar al voorzien van de eerste beschermende laag. Vind de protector die wij gebruiken hier.

Grain

Dit grain rundleder is afkomstig uit Italië en is voorzien van een pigmentatie laag. Dankzij de gesloten structuur van deze laag heeft geen directe bescherming nodig voor gebruik. Vuil veeg je gemakkelijk weg met een licht vochtige doek. 

Classic leer

Het Classic leer van FMME. is een klassieke leersoort met een strakke look en feel. Ook dit leer heeft een gesloten structuur en geen bescherming nodig voor het eerste gebruik. Vuil veeg je gemakkelijk weg met een licht vochtige doek.

Meer weten over onze duurzame missie? Lees het hier.

Heb je toch nog een vraag, of opmerking? Bel ons op 070-3458823 of mail ons naar info@fmme.com.