About us

Wij zijn FMME. een klein 'all female' team dat ontwerpt en haar kantoor heeft in de Scheveningse Haven.

Hoe het begon

FMME. eigenaar en ontwerpster Floor van de Water zag ze 'overal', female professionals, goed gekleed, to the point qua kennis, maar zeulend met een ‘niet passende werktas’. Te nylon, te grof, bij de bedrijfs laptop ontvangen of een handtas die uitpuilde met zakelijke tools. Dat kon anders en moest beter. En dat was in 2018 het begin van FMME.

Wat we doen

Het is onze missie om voor iedere vrouw een stijlvolle dames laptoptas op de markt te brengen. Een tas die past bij haar look èn werkzaamheden, bij hoe ze reist en haar dag indeelt. Een laptoptas die eerlijk en duurzaam is gemaakt en waar ze lang van kan genieten.

Na inmiddels alweer een aantal jaren FMME. hebben we een goede uiteenlopende selectie laptoptassen die vol zit met slimme en onmisbare features. Speciaal voor jou ontworpen met input van andere vrouwen. Wat wij willen is dat jij je kunt focussen op jouw missie en extra empowered aan de slag gaat. En heel misschien hou je door onze slimme indelingen zelfs wel wat extra tijd over voor de belangrijkste dingen in het leven.

De naam ‘FMME’ is een verbastering van het Franse woord ‘femme’; vrouwen. De punt staat voor het einde van de zoektocht naar een werktas waarmee je voor de dag wil komen. We hopen dat dit ook voor jou zo zal zijn. 

Wat we beloven

We zijn een klein team met korte lijnen. Wij zorgen er samen met onze producent voor dat onze laptoptassen en accessoires vanaf de basis heel erg goed in elkaar zitten. Zo gebruiken we alleen leer dat gelooid wordt volgens de richtlijnen van de LWG (Leather Working Group), en wordt onze collectie gemaakt in een atelier waar we al meer dan 10 jaar mee werken (Floor is in 2010 begonnen met het lederwaren label 'by LouLou'). Het is een bijzondere plek met een heel hoog arbeidsethos. Het is het enige atelier wereldwijd dat volledig draait op zonne-energie en het is BSCI gecertificeerd (een leidende standaard voor maatschappelijk verantwoord ondernemen). Zo worden er onder andere extra trainingen gegeven aan de makers, die daardoor kunnen groeien in hun functie en zijn er speciale programma’s voor vrouwen. De werknemers zijn vertegenwoordigd in werknemers groepen, zijn verzekerd en hebben vaste contracten. Werken bij ‘ons’ atelier betekend een betrouwbare basis voor een goed inkomen. Met elkaar staan we garant voor tassen die met hart en ziel voor product en proces zijn gemaakt.

FMME. features

Er is meer moois; Ieder FMME. accessoire heeft een reeks unieke eigenschappen. Zorgvuldig ontworpen en gecombineerd voor een perfect georganiseerde werkdag. 

Een van deze features is het RFID-beschermvakje. In dit speciale vakje bewaar je veilig je betaalpassen, zonder op afstand geskimd te kunnen worden. Het speciale cryptalloy-folie voorkomt dat de microchips in je passen informatie kunnen prijsgeven. Ontdek alle slimme extra’s op deze site. Bij ieder tas staat een uitgebreide omschrijving zodat je heel helder hebt wat je van je nieuw laptoptas kan verwachten.

Ontdek welke tas past bij jouw stijl, dag en werk en kies de leersoort en kleur van je keuze! Kom je er niet uit? Bel ons onder kantoortijden of mail info@fmme.com, we kunnen je vast helpen.